Moraira

MORAIRA Nu bent u er! Dit “Kroonjuweel van de Costa Blanca” is uitgegroeid van een klein vissersdorpje tot het meest aantrekkelijke en onbedorven stadje aan de Costa Blanca. Dit is grotendeels mogelijk geworden door een strikt gecontroleerd bouwbeleid, bij voorbeeld, voor bebouwingsdichtheid, beschermde groene zones en een limitering tot slechts vier bewoonbare verdiepingen voor appartementen dat heeft geleid tot een karakteristiek “laag” karakter van de stad en de omgeving. De vraag naar vastgoed hier blijft sterk en consistent en, gezien het zeer beperkte aanbod en bijna niet-bestaan van de beschikbare bouwpercelen voor nieuwe ontwikkelingen: is dit écht blue chip investeringsgebied!

Geografisch gezien, is Moraira vergelijkbaar met Benissa voor zover het ook een typisch Spaanse zusterstad in het binnenland heeft: Teulada, met wie ze administratief verbonden is als één gemeente. En net als Benissa, ligt Moraira in een golvend gebied met heuvels en hellingen, met een brede vallei die vanuit Teulada de ontmoeting met de Middellandse Zee aan de kust van Moraira zoekt. Deze vallei draagt verder bij aan het typische karakter van Moraira omdat voor meerdere kilometers dit vallei einde uit beschermde wijngaarden bestaat die zich tot de kustweg in het midden van de stad uitbreiden. De zachte hellingen aan beide kanten van dit dal verstoppen een bedrieglijk aantal privé villa's, genesteld tussen de pijnbomen en palmen, die tot het behoud van de groene en zachte sfeer van dit woonlandschap bijdragen. Afgezien van het ontbreken van hoogbouw, is in Moraira ook de aanwezigheid van hotels uiterst schaars. Opnieuw draagt ditbij aan het speciale gevoel in Moraira: niet alleen in structurele termen, maar het is een leuke extra bijkomstigheid dat vrijwel de enige toeristen die in Moraira verblijven ofwel villa eigenaren of villa huurders zijn. Dit betekent ook dat Moraira een merkbaar stabiele bevolking heeft gedurende het hele jaar, niet overboekt in de zomer en niet verlaten in de winter. Het bijzondere en karakteristieke Spaanse oorspronkelijke dorp ligt tussen de jachthaven en de vissershaven en heeft een aangrenzende dagelijkse vismarkt; dan hebben we een deels autovrij centrum, met zijn oude kerk, omringd door terrasjes en bars en een mooi aanbod van kosmopolitische winkels en restaurants, voor alle smaken en budgeten is er wat. Moraira beschikt over meer dan één strand: meerdere zandstranden en vele kleinere kiezel- of rotsstranden. Tussen de jachthaven en de Cap d'Or of landtong ligt de pittoreske baai van El Portet, met kleine bars en restaurants langs de kleine boulevard. Een mooie verfijning momenteel in Moraira is het project om alle lelijke hoogspanningsmasten, telefoonpalen en de daar aangesloten kabels te verwijderen en te vervangen door ondergrondse oplossingen. Het gemeentehuis Moraira-Teulada (ayuntamiento) heeft (net als de stad zelf) een zeer kosmopolitisch gezicht (de burgemeester is een Engelse dame) en de inkomsten uit de zeer bescheiden lokale belastingen zijn zeer effectief besteed. Gezien de bijna te verwaarlozen statistiek van criminaliteit of vandalisme, lokaal gezien, hoeven we maar één keer te betalen voor het stedelijk meubilair, want niets lijkt te worden vernield of gestolen.

Fotogalerij

Videos

Eigenschappen

Exclusief

Villa for sale in Moraira, property for sale Moraira, from Select Villas of Moraira.
Moraira · Moraira Park

85.000 €
M2 48m2 camas1 baños1
Ref: 01338M

Bungalow Villa te Koop in Moraira Park. 'Klein, maar fijn!' Mooi gepresenteerd, mooie kleine bovenverdieping...


Plot for sale in Moraira, property for sale Moraira, from Select Villas of Moraira.
Moraira · Benimeit

85.000 €
M2 830m2
Ref: 02531M

Bouwgrond te koop in Benimeit, met een spectaculair uitzicht op de vallei en de bergen. ALLE DETAILS...


Exclusief

Villa for sale in Moraira, property for sale Moraira, from Select Villas of Moraira. Comercial Property. Comercial. Local. plot.
Moraira · Town Centre

100.000 €
M2 243m2 M2 243m2 baños3
Ref: 02680M

Traspaso beschikbaar in het centrum van Moraira. Dit ruime restaurant is ideaal gelegen aan een drukke weg in het...


Plot for sale in Moraira, property for sale Moraira, from Select Villas of Moraira.
Moraira · Benimeit

106.000 €
M2 800m2
Ref: 02530M

Bouwterrein van 800m2 te koop in urbanisatie Benisol, Benimeit, Moraira ALLE DETAILS Bouwgrond te koop...


Plot for sale in Moraira, Plot for sale Moraira, from Select Villas of Moraira.
Moraira · Benimeit

110.000 €
M2 935m2
Ref: 02296M

Bouwgrond te koop in Benimeit, Moraira. Dit 935m2 perceel is gelegen op de top van Benimeit met verreikende uitzicht...


Exclusief

Apartment for sale in Moraira, property for sale Moraira, from Select Villas of Moraira.
Moraira · El Alcazar

112.500 €
M2 72m2 camas2 baños1
Ref: 02474M

Moraira verstedelijking op de eerste verdieping een gunstige ligging in het centrum van de El Alcazar, is dit...


Exclusief

Bungalow for sale in Moraira, property for sale Moraira, from Select Villas of Moraira.
Moraira · Moraira Park

115.000 €
M2 74m2 M2 46m2 camas2 baños1
Ref: 02587M

Gekoppelde bungalow te koop in Moraira Park, Moraira. Deze gezellige twee slaapkamer, een badkamer verbonden bungalow...


Exclusief

Villa for sale in Moraira, property for sale Moraira, from Select Villas of Moraira. Comercial Property. Comercial. Local.
Moraira · Moraira Park

115.000 €
M2 70m2 M2 70m2 camas3 baños1
Ref: 02600M

Gekoppelde bovenste flat te koop in Moraira Park, Moraira. Deze gezellige drie slaapkamer, een badkamer verbonden...


Exclusief

Villa for sale in Moraira, property for sale Moraira, from Select Villas of Moraira.
Moraira · Villotel

115.000 €
camas2 baños1
Ref: 02669M

Een mooi appartement te koop in Villotel, Moraira. Dit goed onderhouden tweepersoonsbed, een badkamer appartement...

Onthoud wachtwoord

Koper Login

Verkoper Login

Agent Login

Gebruikersregistratie

Verkoper Registratie

 Abonneer je op onze nieuwsbrief