Blog & Nieuws Blog & Nieuws

Select Villas of Moraira Blog & Nieuws

Voltooi een veilige vastgoedtransactie vanuit uw eigen land met behulp van een volmacht

24 aug 2020

Heb je ooit gehoord over de volmacht voor onroerend goed? Als iemand een volmacht heeft, betekent dit dat hij/zij de wettelijke bevoegdheid heeft om namens een andere persoon (opdrachtgever of volwassene) op te treden voor een specifiek doel, bijvoorbeeld de aankoop of verkoop van een woning, of om hen te helpen hun NIE-nummers te krijgen, een bankrekening te openen en vele andere nuttige taken te verrichten die hen helpen om perfect in het land te passen en het leven gemakkelijker te maken. 

Met de COVID situatie en mogelijke lockdowns of beperkingen met grenzen en quarantaines wordt het voor beide partijen een nuttige optie, want het betekent dat als er reisbeperkingen worden opgelegd, de verkoop nog steeds zonder enige vertraging naar de notaris kan gaan. Bij POA is het niet nodig dat de koper / verkoper fysiek aanwezig is om te tekenen voor voltooiing bij de notaris. De persoon die geïnteresseerd is in het kopen of verkopen van een woning stelt zijn vertrouwen in een advocaat die een wettelijke, fiduciaire en ethische plicht heeft om zijn of haar belangen te behartigen.

In welke situaties dient u een volmacht uit te oefenen?

Volmacht wordt meer en meer gebruikt door internationale investeerders en kopers of verkopers voor het sluiten van vastgoedtransacties. Opgemerkt moet worden dat een volmacht alleen een advocaat kan machtigen om te bemiddelen in juridische of financiële aspecten, en niet in gezondheidskwesties.

In het geval dat u een huis in Moraira, Benitachell of waar dan ook aan de Costa Blanca moet verkopen, maar niet in Spanje kan zijn als gevolg van de coronavirus crisis, kunt u een wettelijke vertegenwoordiger aanwijzen die uw belangen zal behartigen. De agent of advocaat moet eerlijk en verantwoordelijk handelen. Het is aan te raden om contact te houden met uw vertegenwoordiger via telefoon of videocalls om er zeker van te zijn dat er geen misverstanden zijn met betrekking tot het doel van de onderhandelingen. 

Als u op zoek bent naar een woning te koop in de Costa Blanca, maar u bent niet in staat om de woningen persoonlijk te bezoeken, kunt u ook de volmacht geven aan iemand om in uw plaats te handelen voor een specifieke procedure. Bij Select Villas verkopen wij verschillende eigendommen in de meest emblematische plaatsen van de Noordelijke Costa Blanca: Moraira - Teualda, Benissa Costa, Calpe, Benitachell (Cumbre del Sol)... Het beste van alles is dat u ze virtueel kunt bezoeken, dankzij onze 360º-zoektochten service.

Volmacht, de beste oplossing om een woning te verkopen of te kopen aan de Costa Blanca

Nu zijn er nieuwe ontwikkelingen om te helpen bij het kopen of verkopen van een woning in Spanje zonder dat u nauwelijks hoeft te verhuizen van de bank, en POA werkt heel goed voor het sluiten van juridische en financiële overeenkomsten van mijlenver weg. 

Bij Select Villas wensen we zowel kopers als verkopers een probleemloos proces toe. Dus, als u denkt aan het kopen van een appartement in Calpe of het verkopen van een landhuis in Teulada, vergeet dan niet dat u de mogelijkheid heeft om een betrouwbaar persoon te kiezen die u wettelijk kan vertegenwoordigen.

Heeft u nog vragen? Onze meertalige makelaars in Moraira staan aan de andere kant van de telefoon om eventuele vragen te beantwoorden: +34 966 490 861 | +34 616 002 993. Als u ons liever een e-mail stuurt, kunt u contact met ons opnemen via enquiries@select-villas.es. Als u in de provincie Alicante of omgeving woont, kunt u ons gemakkelijk vinden in Avenida de Madrid 5, 03724 Moraira, Alicante.

Delen

Keer terug Keer terug

Neem contact met ons op

Categorieën

Eigendommen

Whatsapp
ONLINE VIEWINGS