Blog & Nieuws Blog & Nieuws

Select Villas of Moraira Blog & Nieuws

Erfbelasting en Golden Visa in Spanje: Jouw vragen beantwoord door een juridisch expert

30 apr 2024

In de blog van deze maand duiken we in de complexiteit van de erfbelastingwetten en de recente ontwikkelingen met betrekking tot de Golden Visa in Spanje. We hebben om jouw vragen gevraagd en kregen een overweldigende respons van jou, het is duidelijk een populair onderwerp!

Select Villas uit Moraira ging zitten met Daniel Herranz, een ervaren advocaat met meer dan 25 jaar ervaring in zowel het Verenigd Koninkrijk als Spanje, om jouw vragen te beantwoorden over erfbelasting en onroerendgoedbelasting en de Golden Visa. Gevestigd in Benissa, richt het bedrijf van Daniel, DH Tax and accounting, zich op het bieden van eersteklas juridisch en fiscaal advies aan internationale klanten in de regio Costa Blanca, dus je weet dat je in goede handen bent!

Overleggen met een lokale belastingadviseur of juridisch expert met expertise in Spaans onroerendgoed- en erfbelastingrecht is essentieel om een op maat gemaakt plan te ontwikkelen dat aansluit bij jouw doelen en ervoor zorgt dat jouw onroerend goed met zo min mogelijk belasting aan jouw dierbaren wordt overgedragen en ervoor zorgt dat jouw eigendom klaar is om te verkopen. Select Villas kan aanbevelingen doen voor juridische vertegenwoordigers die jouw taal spreken.

 


Erfbelasting, belastingvoordelen tussen echtgenoten en ouders en kinderen

In Spanje wordt de erfbelasting geregeld per regio, in plaats van door de nationale overheid. Voor bewoners en eigenaren van onroerend goed in de regio Valencia in Spanje zijn de recente wijzigingen in de erfbelastingwetten met betrekking tot onroerend goed van bijzonder belang. Onroerend goed vormt vaak een aanzienlijk deel van het vermogen van een persoon, en het begrijpen van de implicaties van deze wijzigingen is cruciaal voor effectieve vermogensplanning.

De regio Valencia heeft een nieuwe wet aangenomen, die van toepassing is op alle erfbelastingen die ontstaan vanaf 28th mei 2023.

Onder de nieuwe voorschriften is er in de regio Valencia een vermindering van 99% van de erfbelasting tussen echtgenoten of ouders en kinderen.

Om dat in cijfers uit te drukken: als iemand in het verleden 10.000 euro erfbelasting moest betalen, hoeft hij nu slechts 100 euro te betalen, dus je kunt zien dat de belasting praktisch is afgeschaft.

Houd er rekening mee dat deze vermindering alleen van toepassing is wanneer de begunstigde van de erfenis de echtgenoot of de biologische ouder of kind van de overledene is, in alle andere gevallen blijft de erfbelasting zoals deze was.

In deze blogpost bespreken we het erfbelastingrecht in de regio Valencia en de Golden Visa met de nadruk op hoe ze van invloed zijn op onroerendgoedbezit.

 Bekijk het volledige interview in onze YouTube-video voor diepgaande inzichten

Het team van Select Villas wil Daniel bedanken voor zijn tijd en expertise. We zijn ervan overtuigd dat zijn inzichten dit complexe onderwerp voor iedereen wat duidelijker hebben gemaakt.

Als je nog vragen hebt over belastingen of eigendomsrecht, aarzel dan niet om contact op te nemen met het team van DH Tax and Accounting.

En voor alle vragen met betrekking tot het kopen of verkopen van onroerend goed, of om een kopie van onze gratis Verkopers- en Kopersgids aan te vragen, die je uitgebreide ondersteuning biedt tijdens jouw reis in onroerend goed, neem contact met ons op hier bij Select Villas.


Link naar YouTube-video: https://youtu.be/4cLOBDzzbrw?si=tx4rtLfmntNnylyv


Fotogalerij

Videos

Delen

Keer terug Keer terug

Neem contact met ons op

Categorieën

Eigendommen

Whatsapp
ONLINE VIEWINGS