Blog & Nieuws Blog & Nieuws

Select Villas of Moraira Blog & Nieuws

Geniet van de winter in Moraira: veel activiteiten om te doen

26 okt 2023

Naarmate de temperatuur daalt en veel plaatsen zich voorbereiden op de winterse kou, Moraira aan de Costa Blanca onderscheidt zich als de perfecte bestemming om aan te ontsnappen. Dankzij het milde mediterrane klimaat blijft deze charmante kustplaats aantrekkelijk met verschillende activiteiten en veel interessante plaatsen om te verkennen tijdens de koelere maanden.

Sluit je bij ons aan terwijl we de verborgen schatten en unieke ervaringen ontdekken die op je wachten tijdens de wintermaanden in Moraira en de omliggende regio.

  • De stad verkennen: Dwaal door de charmante straten van het stadscentrum van Moraira. Verken de schilderachtige winkels, cafés en restaurants en geniet van het pittoreske landschap.

  • Winkelen: Afgezien van de wekelijkse markt in Moraira hebben we het geluk om twee grote overdekte winkelcentra met bekende merkwinkels op één plek te hebben, in de buurt van Portal de La Marina in Ondara en La Marina in Finestrat, en iets verder weg is er La Marina Dos in Alicante. Een bezoek waard is ook de Mercat del Riurau in het kleine landelijke dorpje Jesus Pobre.

  • Wandelen: De koelere temperaturen maken het een comfortabel seizoen voor buitenactiviteiten. Het omliggende platteland biedt uitstekende wandelmogelijkheden met een scala aan bewegwijzerde paden, waaronder Font Santa, Benimarco, Castellons en Cap d’ Or. Het Natuurpark Montgó en het Natuurpark Rots van Ifach bieden ook prachtige wandelpaden. De stranden en de kust zijn ook minder druk, wat een vredige omgeving biedt voor ontspannen wandelingen naar de lokale Peperpot.
  • Golf: Moraira heeft verschillende golfbanen, waaronder Club de Golf Ifach met 9 holes en Club de Golf Javea met 18 holes, en een drivingrange die het hele jaar door open is voor leden en niet-leden.



  • Fietsen: De Costa Blanca is een van de mooiste fietsregio's in Spanje, met veel World Tour-teams die hier trainen en kust- en bergroutes die voor alle niveaus iets te bieden hebben. In de naburige stad Javea zijn veel fietsroutes om uit te kiezen. Loop binnen bij het kantoor van Select Villas voor een kaart van de routes.

  • Culturele activiteiten: Bezoek lokale musea, kunstgalerijen en historische sites zoals de Wachttoren Cap d'Or, de 19e eeuwse kerk Nuestra Señora De Los Desamparados of bezoek de gotische ommuurde stad Teulada om meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van het gebied en wandel langs alle historische gebouwen.

  • Wijnproeven: De regio Costa Blanca staat bekend om zijn wijnproductie. Maak een rondleiding door lokale Bodegas en geniet van proeverijsessies om de lokale smaken te ervaren. De Jalon Vallei is het centrum van de wijnstreek, bekend om zijn Moscatel en volle rode wijnen.

  • Festivals en evenementen: Bekijk de lokale evenementenkalenders voor winterfestivals, markten en vakantiefeesten. Moraira organiseert vaak culturele evenementen, waaronder live muziekoptredens die het hele winterseizoen doorgaan, zoals Santa Cecilia in november, het Driekoningenfeest in december/januari en het Moraira Carnaval in februari. Het Auditori Teulada organiseert ook veel culturele evenementen zoals ballet, opera en muziekrecitals.

  • Dineren: Geniet van de traditionele Spaanse keuken in lokale restaurants. Probeer paella, tapas en andere regionale gerechten. De winter is een uitstekende tijd om te genieten van stevige, warme gerechten. Loop binnen bij Select Villas voor onze aanbevelingen voor onze favoriete lokale eetgelegenheden.

  • Yoga en wellnessretreats: Moraira biedt een rustige omgeving voor yoga- en wellnessretreats. Veel retreatcentra zijn het hele jaar door geopend en bieden ontspanning en verjonging. Er zijn ook lokale Pilateslessen en groepen die lessen aanbieden voor alle niveaus.
  • Dagtochten: Gebruik Moraira als uitvalsbasis om nabijgelegen steden en bezienswaardigheden te verkennen. Bezoek Javea, Altea, Calpe, Guadalest, Benidorm of zelfs Valencia voor dagtochten vol bezienswaardigheden en culturele ervaringen. Er zijn lokale rondleidingen beschikbaar, of je kunt gemakkelijk naar al deze locaties rijden in een dag. De tuinen van L`Albarda in Pedreguer zijn ook een bezoek waard!

  • Vogels kijken: De wintermaanden brengen trekvogels naar de regio. Vogelliefhebbers kunnen deze tijd benutten om verschillende soorten te spotten in de natuurreservaten en wetlands. Ontdek de rijke diversiteit in de Pego Moerassen, een belangrijke wetlandsite waar je de Snor kunt spotten. Het Natuurpark Penyal d'Ifac heeft een diverse fauna die wordt benadrukt door de aanwezigheid van trekvogels, dwaalgasten en broedvogels zoals Eleonora's valk of de aalscholver, evenals 80 andere variëteiten. Een andere opmerkelijke lokale plek is Las Salinas Calpe, waar naast de reguliere flamingo's en steltlopers tot 173 vogelsoorten zijn waargenomen.


Ontsnap aan de kou: Verken de vastgoedmogelijkheden in Moraira met Select Villas

Moraira in de winter biedt een rustige en authentieke Spaanse ervaring zonder de zomerdrukte, waardoor het de ideale tijd is om te bezoeken.

Neem vandaag nog contact op met Select Villas om je vastgoedreis te beginnen, of je nu op zoek bent naar je droomhuis of je woning wilt verkopen. Neem nu contact met ons op om het scala aan diensten te ontdekken die we kunnen bieden, Select Villas "Gewoon het beste"!

  • Vaste lijn: +34 966 490 861
  • Mobiele telefoon: +34 616 002 993
  • E-mail: enquiries@select-villas.es
  • Kantoor: Av. Madrid, 5, 03724 Moraira, Alicante, Spanje

Fotogalerij

Delen

Keer terug Keer terug

Neem contact met ons op

Categorieën

Eigendommen

Whatsapp
ONLINE VIEWINGS