Koopprocedure Koopprocedure

Select Villas of Moraira Koopprocedure

Uw woning kopen in Moraira (Costa Blanca) - aangename en stressvrije ervaring!

Zodra u uw ideale woning hebt gekozen en een aankoopprijs bent overeengekomen, moet u de woning reserveren met een reserveringsaanbetaling om de woning van de markt te halen en de prijs veilig te stellen voor zowel de koper als de verkoper.

Het bedrag van de aanbetaling hangt af van het type woning. Koopt u een perceel aan de Costa Blanca en laat u een villa bouwen, dan bedraagt de aanbetaling normaal gesproken €5000 met gefaseerde betalingen.

Voor wederverkoopaankopen is normaal gesproken een aanbetaling van €3000 of €5000 nodig, afhankelijk van de waarde van het onroerend goed. Dit geld zal niet worden overhandigd aan de verkoper totdat alle wettelijke zoekopdrachten zijn bevestigd. Vergeet niet ongeveer 12% aankoopkosten toe te voegen aan de aankoopprijs van uw villa.

Koopprocedure Koopprocedure
Koopprocedure Koopprocedure
  • NIE nummer Er zijn verschillende manieren om het NIE nummer te verkrijgen: rechtstreeks naar het plaatselijke politiebureau gaan, uw wettelijke vertegenwoordiger vragen u te helpen het nummer te verkrijgen of als alternatief kunt u gebruik maken van de Spaanse ambassade of een regionaal consulaat, in uw eigen land.
  • Hypotheken Het is mogelijk om in Spanje een bestaande hypotheek op een woning over te nemen, mits u daarvoor financieel in aanmerking komt, of u kunt een nieuwe hypotheek aanvragen. Als professionele makelaars begeleiden wij onze klanten bij de aanvraagprocedure. Het is belangrijk te begrijpen dat wij geen woning kunnen reserveren totdat u een formele hypotheekofferte heeft ontvangen en daarom is het van vitaal belang dat dit proces zo snel mogelijk wordt gestart.
  • Advocaat Maak een afspraak met een lokale advocaat die uw taal spreekt; wij kunnen u hierover adviseren. Het is zeer belangrijk wanneer u in Spanje koopt om een advocaat te gebruiken, in plaats van een Gestor. Zij begeleiden u veilig door de hele procedure en zijn beschermd met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
  • Juridische zoekopdrachten Zodra de reservering aanbetaling is betaald, de advocaat begint dan de juridische zoekopdrachten op het onroerend goed, deze omvatten een juridische gezondheidscontrole (om ervoor te zorgen dat er geen openstaande schulden). Als u niet wilt, of als u niet in staat bent om de notaris afspraak bij te wonen dan kunt u uw advocaat POA geven om namens u te handelen. (POA zou alleen voor deze transactie zijn). Dit moet door u persoonlijk gebeuren, samen met uw advocaat, bij de notaris. Het opstellen en notarieel bekrachtigen van een Spaans testament, dat uw Spaanse bezittingen dekt, wordt in dit stadium sterk aanbevolen.
  • Koopcontract Zodra alle zoekopdrachten zijn afgerond tot tevredenheid van de advocaten, wordt het koopcontract opgesteld en aan beide partijen gegeven om te ondertekenen. In dit stadium zijn de hypotheken goedgekeurd en de NIE-nummers afgegeven. Zodra dit is ondertekend wordt de aanbetaling gedaan tot 10% van de overeengekomen koopprijs. Dit wordt dan aan de verkoper gegeven. Het is in dit stadium dat de datum voor de notaris wordt gemaakt. De koper en de verkoper kiezen samen de datum, dit kan direct of met uitstel zijn. De notarisdatum is vast maar kan in onderling overleg worden verplaatst; als de koper niet komt opdagen voor de notarisdatum verliest hij zijn 10%, als de verkoper niet komt opdagen moet hij de 10% plus nog eens 10% terugbetalen. Er wordt een dagelijkse boete in rekening gebracht totdat het geld is betaald.
  • Notaris Op de dag van de notaris zal uw advocaat u vergezellen, of u vertegenwoordigen als er een POA is geregeld; ook de bankmanager, als u een hypotheek neemt. U heeft uw paspoort nodig; de notaris heeft al uw andere papieren. Zodra u het contract ondertekent en de resterende 90% van de aankoopprijs betaalt, is de woning van u!

- De notaris dient als wettelijke bevestiging van de eigendomsoverdracht van het onroerend goed van de verkoper aan de koper.

- De notaris zorgt ervoor dat alle noodzakelijke documenten in orde zijn en dat het onroerend goed wordt verkocht in overeenstemming met alle relevante regels en wetten.

- Tijdens de notaris ondertekenen verkoper en koper de koop.

Wat is een NIE-nummer?

Een NIE-nummer is een belastingidentificatienummer dat in Spanje wordt gebruikt. Voorafgaand aan het kopen van een woning, het verkopen van een woning, het verkrijgen van een hypotheek, het starten van een bedrijf of het werken in Spanje, is het wettelijk verplicht dat elk individu een NIE-nummer bezit. Het eigenlijke NIE-nummer, geproduceerd door een nationaal politiebureau in Spanje, wordt afgedrukt op een A4-vel en dit vel papier wordt vaak gebruikt als een vorm van identiteit. Nadat je een NIE-nummer hebt gekregen, is dit  het jouwe voor het leven.

Whatsapp
ONLINE VIEWINGS