Koopprocedure Koopprocedure

Select Villas of Moraira Koopprocedure

Het kopen van uw woning in Spanje moet altijd een plezierige en stressvrije ervaring zijn!

Nadat u uw ideale woning hebt gekozen en een koopprijs hebt afgesproken, dient u de accommodatie te reserveren met een aanbetaling om het onroerend goed van de markt te halen en de prijs voor zowel de koper als de verkoper veilig te stellen. Het bedrag van de aanbetaling is afhankelijk van het type woning. Als u een perceel koopt en een villa laat bouwen, bedraagt de aanbetaling doorgaans € 5000, - met tussentijdse betalingen. Wederverkoop vereist normaal gesproken een aanbetaling van € 3000 of € 5000, afhankelijk van de waarde van het onroerend goed. 

Dit geld wordt niet aan de verkoper overgedragen totdat alle juridische zoekopdrachten zijn bevestigd.  Vergeet niet om ongeveer 12% voor aankoopkosten aan uw villa aankoopprijs toe te voegen.

Koopprocedure Koopprocedure
  • Zodra de aanbetaling is betaald, moet u een NIE-nummer aanvragen. Er zijn verschillende manieren om het NIE-nummer te verkrijgen, rechtstreeks naar het plaatselijke politiebureau te gaan, uw wettelijke vertegenwoordiger te vragen om u te helpen het nummer te verkrijgen of u kunt de Spaanse ambassade of een regionaal consulaat in uw eigen land gebruiken.
  •   Hypotheken. Het is mogelijk om in Spanje een bestaande hypotheek op een woning over te nemen, op voorwaarde dat u financieel in aanmerking komt, of u kunt een nieuwe hypotheek aanvragen. We begeleiden onze klanten door de sollicitatieprocedure. Het is belangrijk om te begrijpen dat we geen onroerend goed kunnen reserveren totdat u een formeel hypotheekaanbod hebt ontvangen en daarom is het van vitaal belang dat dit proces zo snel mogelijk wordt gestart.
  •   Advocaat. Maak een afspraak om een lokale advocaat te raadplegen die uw taal spreekt; we kunnen hier advies over geven. Het is erg belangrijk wanneer u in Spanje koopt om een advocaat te gebruiken in plaats van een Gestor. Ze begeleiden u op een veilige manier door de hele procedure en worden beschermd door een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. 
  • Zodra de aanbetaling is betaald, start de advocaat de juridische onderzoeken op het onroerend goed, deze omvatten een juridische gezondheidscontrole (ervoor zorgen dat er geen openstaande schulden zijn). Als u niet wilt, of als u de notarisafspraak niet kunt bijwonen, dan kunt u uw notaris POA de opdracht geven om namens u op te treden. (POA zou alleen voor deze transactie zijn). Dit moet door u persoonlijk met uw advocaat bij de notaris worden gedaan. Het opstellen en notariseren van een Spaanse testament, die je Spaanse bezittingen bestrijkt, wordt in dit stadium ten zeerste aanbevolen
  • Aankoopcontract. Zodra alle zoekopdrachten zijn voltooid naar tevredenheid van de advocaat wordt het koopcontract opgesteld en aan beide partijen ter ondertekening voorgelegd. In dit stadium zouden hypotheken zijn goedgekeurd en zouden NIE-nummers zijn uitgegeven. Zodra dit is ondertekend, wordt de aanbetaling gedaan tot 10% van de overeengekomen aankoopprijs. Dit wordt dan aan de verkoper gegeven. Het is in dit stadium dat de datum voor notaris wordt vastgelegd. De koper en verkoper kiezen de datum tussen hen, het kan meteen zijn of een vertraagde datum. De notariële datum is vast, maar kan met wederzijdse instemming worden gewijzigd; als de koper niet komt opdagen voor de notariële datum verliest hij zijn 10%, als de verkoper niet komt opdagen moet hij de 10% plus nog eens 10% terugbetalen. Een dagelijkse boete wordt in rekening gebracht totdat de gelden zijn betaald.
  • Notaris. Op de dag van de notaris zal uw advocaat u vergezellen of u vertegenwoordigen als een POA is geregeld; ook de bankdirecteur, als u een hypotheek neemt. Je hebt je paspoort nodig, de notaris heeft al je andere papieren. Zodra u het contract hebt ondertekend en de resterende 90% van de aankoopprijs van het onroerend goed hebt betaald, is het eigendom van u.

Wat is een NIE-nummer?

Een NIE-nummer is een belastingidentificatienummer dat in Spanje wordt gebruikt. Voorafgaand aan het kopen van een woning, het verkopen van een woning, het verkrijgen van een hypotheek, het starten van een bedrijf of het werken in Spanje, is het wettelijk verplicht dat elk individu een NIE-nummer bezit. Het eigenlijke NIE-nummer, geproduceerd door een nationaal politiebureau in Spanje, wordt afgedrukt op een A4-vel en dit vel papier wordt vaak gebruikt als een vorm van identiteit. Nadat je een NIE-nummer hebt gekregen, is dit  het jouwe voor het leven.

Whatsapp
ONLINE VIEWINGS