Aankoopoverwegingen Aankoopoverwegingen

Select Villas of Moraira Aankoopoverwegingen

HOE VINDT U DE PERFECTE WONING IN COSTA BLANCA? VRAGEN DIE KUNNEN HELPEN BEPALEN

WELKE WONING GESCHIKT IS VOOR U

  • Zon of schaduw? Houd rekening met de oriëntatie van de woning voor verschillende tijden van de dag en het jaar.
  • Kust of platteland? Hoe wilt u uw euro's uitgeven? Hoe Spaans is uw beoogde levensstijl?
  • Welk type woning past het best bij uw levensstijl? Een vrijstaande villa, geschakelde villa, herenhuis, finca...? Of misschien een penthouse of appartement aan zee?
  • Laag en vlak of hoog op een helling? Het eerste voor de minder fitte en jonge mensen, het tweede om van het beste uitzicht van de Costa Blanca te genieten?
  • Dicht bij voorzieningen of rustig en afgelegen? Kan men kiezen tussen wandelen of rijden?
  • Werk of vrije tijd? Wij kunnen u helpen bij uw onderzoek, om dicht bij datgene te zijn wat voor u belangrijk is!
  • Brengt u kinderen of huisdieren mee? Ook hierover kunnen wij u adviseren, ook met betrekking tot ouderen of gehandicapten.
  • Wat voor uitzicht wil ik hebben vanuit mijn huis? Uitzicht op een charmant stadje als Moraira, op de bergen en de vallei, op de turquoise stranden...
  • Hoeveel kan ik me veroorloven te besteden aan een woning? Dit zal helpen het budget te bepalen en de zoektocht naar woningen binnen de gewenste prijsklasse te beperken.

Misschien moet u, voordat u de Spaanse woning en locatie overweegt, proberen de levensstijl te visualiseren waarvan u wilt genieten - of het nu gaat om vakantieperiodes of voltijdse bewoning

Vergeet niet dat Spanje een land is met veel zon. We kopen hier allemaal voor de zon, maar binnen een paar maanden na onze eerste zomer zoeken we de schaduw op - net als de plaatselijke bevolking!

Spanje is het op één na meest bergachtige land van Europa en de meeste huizen liggen op een of andere heuvel (want we willen allemaal een prachtig uitzicht!) Zelfs als u een huis koopt op de vlakke grond, zult u vrienden bezoeken die op heuvels liggen. Dus binnen een paar weken nemen we onze toevlucht tot onze auto's met airconditioning (of verwarming) voor onze boodschappen. Bovendien vinden we de meeste dagen dat we de auto ergens voor moeten gebruiken, dus combineren we dat met een incidentele winkel. Heel dicht bij winkels, bars, restaurants enz. zijn betekent ook meer verkeer, lawaai en stof.

Evenzo kan op loopafstand van de zee nogal overschat worden. Het is belangrijk om rekening te houden met de praktische aspecten, vooral in populaire kustgebieden zoals Moraira. Huizen in Moraira liggen vaak boven de zeespiegel, wat betekent dat bergop lopen na een lange dag aan het strand vermoeiend kan zijn, vooral als je al je spullen moet dragen. Kiezen voor een koele autorit kan een comfortabelere en handigere optie zijn. Gelukkig is parkeren hier, bij het strand, meestal gratis of heel goedkoop en als je eenmaal de weg weet, kun je bijna altijd parkeren binnen 100 meter of zo van je doel.

Hoe dicht bij de kust wilt u wonen? Net als in Australië, langs de kusten van de Middellandse Zee, woont de overgrote meerderheid van de mensen binnen een paar kilometer van de kust

Evenzo verlangen velen naar een groot zeezicht, terwijl anderen de magnetische aantrekkingskracht van de zee verwerpen voor iets dat meer 'echt Spanje' is. Omdat de locaties met zeezicht zo populair zijn bij zovelen, zullen de vastgoedprijzen in deze situatie altijd veel duurder zijn, en bouwpercelen met vergunning zijn bijna onmogelijk te vinden op de meer begeerde locaties. Vanwege de constante vraag door de jaren heen zult u vaak merken dat dit soort eigendommen dicht bij de buren zijn gebouwd op relatief kleine percelen en dat de afzondering in het gedrang kan zijn gekomen.

een huis kopen in costa blanca

woningen te koop in puerto de moraira

Als u zich een paar kilometer van de kust verwijdert, vindt u al snel, voor minder geld, een grotere keuze aan ruimere villa's op grotere percelen die meer privacy bieden en toch een goed uitzicht op zee hebben of een heel mooi uitzicht op de campo (het platteland) en de bergen. Zelfs aan de meest gecommercialiseerde delen van de Costa Blanca, zou een rit van 15-20 minuten landinwaarts u naar een "echt Spanje" dorp, stad of landelijke locatie moeten brengen. Hier zijn grond en onroerend goed iets goedkoper, en vaak met ofwel een ver uitzicht op zee gemengd met een prachtig berg- en/of dalpanorama. U moet in staat zijn om een woning te vinden in de buurt van een stad met de meeste voorzieningen die u routinematig nodig hebt, maar u moet misschien bereid zijn om naar een grote kuststad als Moraira, Denia, Javea, Calpe of Benidorm te gaan voor meer medische zorg, Spaanse taalschool, of om wat bureaucratische rompslomp van de een of andere soort bij te wonen. 

moraira woningen te koop

Elke koper moet zorgvuldig overwegen welk type locatie het beste past bij zijn beoogde levensstijl, en zijn budget en aspiraties daarop afstemmen. Houd er ook rekening mee dat het type locatie kan bepalen welk type woning beschikbaar is. Een eerste lijn aan zee betekent een appartement, één of meerdere verdiepingen boven een restaurant of winkel (of een monsterbudget voor een huis in deze positie - alles is mogelijk - tegen een prijs!) Een huis in een traditionele stad of dorp betekent (niet onredelijk) een herenhuis - traditioneel of nieuw gebouwd, met een koele, schaduwrijke binnentuin of een dakterras, of beide.

EEN ONDERSCHEID OM REKENING MEE TE HOUDEN IS HET VERSCHIL TUSSEN TWEE WEKEN OP VAKANTIE ZIJN IN SPANJE EN HIER LANGDURIG WONEN

Het kan onverstandig zijn om een permanente levensstijl van drinken, eten en feesten aan te nemen op de schaal van een week of twee! Denk ook aan eventuele sporten, hobby's of liefhebberijen die u wilt ontwikkelen of oppakken. Het gebied is rijk aan fietsen, berg- en landwandelingen, watersporten, paardrijden, golf, tennis en karting, enz. Alle vormen van muziek en entertainment, van rock tot barbershop, amateurtoneel tot opera, het is er allemaal en u wilt misschien in de buurt zijn van deze actie.

De laatste jaren hebben we gemerkt hoe de demografie van het gebied is veranderd. Niet langer zijn de voor de hand liggende geneugten van de mediterrane levensstijl het exclusieve voorrecht van gepensioneerden en mensen van middelbare leeftijd. Er is nu een gestaag groeiende trend van jonge stellen die hier hun gezin willen stichten, niet alleen vanwege het klimaat en de ontspannen levensstijl, maar ook vanwege het lage misdaadcijfer, de beperkte politieke inmenging en de traditionele gezinswaarden die in het Verenigd Koninkrijk, en misschien ook in andere delen van Noord-Europa, verloren lijken te zijn gegaan. Omdat scholing belangrijk is voor gezinnen, zijn er nu verschillende goede Engels/Spaans sprekende internationale scholen en hogescholen, vanaf de kleuterleeftijd tot aan de universiteit, allemaal in de omgeving van Moraira, Calpe en Javea.

Veel ouders kiezen er ook voor om hun kinderen van jongere leeftijd naar de plaatselijke Spaanse scholen te sturen, waar de kinderen (en de ouders) geweldige mogelijkheden hebben om beter te integreren, niet alleen wat betreft de Spaanse taal en levensstijl, maar ook met mensen uit andere landen zoals Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zwitserland en Scandinavië, enz.

Hoewel de Spanjaarden niet bepaald een geweldige reputatie hebben als dierenliefhebbers, worden huisdieren hier zeer goed verzorgd, er is geen tekort aan dierenartspraktijken, zowel uitstekende Spaanse als diverse andere nationaliteiten. Koop alsjeblieft geen kat of hond speciaal om mee te nemen - er zijn in alle grote steden reddingscentra voor katten en honden, vol met lieve en waardige kandidaten!

Wat winkelen betreft, is zo ongeveer alles wat u maar kunt wensen nu verkrijgbaar, vooral in de badplaatsen.

Whatsapp
ONLINE VIEWINGS