Aankoopoverwegingen Aankoopoverwegingen

Select Villas of Moraira Aankoopoverwegingen

SAMENVATTING

  • Zon of schaduw? Overweeg eigendomsoriëntatie voor verschillende tijden van de dag en het jaar.
  • Kust of landelijk? Hoe ver strekt uw budget? Hoe Spaans is je beoogde levensstijl?
  • Stad of landelijk? Wilt u een vrijstaande villa, geschakelde villa, appartement, herenhuis, finca enz? Landelijke rust, of het gemak en voorzieningen van een stad op korte loopafstand?
  • Laag en op 1 niveau of hoog op een helling? De eerste voor de minder fit en jong, de laatste voor de mooie vergezichten?
  • Dicht bij voorzieningen of rustig en afgelegen? Kan men vertalen naar een keuze van wandelen of rijden?
  • Werk- of vrijetijdsbelangen? We kunnen u helpen zoeken, naar  wat belangrijk voor u is!
  • Kinderen of huisdieren meenemen? Ook hier kunnen we u adviseren over deze, ook ten aanzien van ouderen of gehandicapten.
  • Shop-aholics of mist u het comfort? We weten waar het te vinden is!

Misschien voordat u de woning en locatie overweegt, moet u misschien proberen om de levensstijl te visualiseren die u van plan bent te genieten - of het nu voor vakantieperioden is of voor een volledige verblijfsperiode. 

Vergeet niet dat Spanje vaak wordt omschreven als een koud land met een hete zon. We kopen allemaal hier voor de zon, maar binnen een paar maanden na onze eerste zomer, rennen we rond in de schaduw, net als de lokale bevolking! We hebben de neiging niet naar de winkels enz. Te lopen, meestal zal het ofwel te heet zijn of mogelijk zelfs te koud. Spanje is het op een na meest bergachtige land in Europa en de meeste eigendommen bevinden zich op de ene helling of een andere (omdat we allemaal een geweldig uitzicht willen), zelfs als je een woning op de vlakke grond koopt, zul je vrienden bezoeken die op heuvels zijn neergestreken. Dus binnen een paar weken nemen we hun toevlucht tot onze geklimatiseerde (of verwarmde) auto's voor onze boodschappen. Trouwens, de meeste dagen vinden we dat we de auto voor iets anders moeten gebruiken, dus combineren we dat met een incidentele winkel. Omdat het erg dicht bij winkels, bars, restaurants etc. ligt, kan het ook meer verkeer, geluid en stof betekenen. Evenzo kan het zijn dat op loopafstand van de zee nogal overschat wordt. Dit lijkt voor de meesten vanzelfsprekend, maar, de zee ligt op zeeniveau, je huis zal waarschijnlijk veilig boven de zeespiegel liggen, dus hoe aantrekkelijk is het idee om thuis te blijven, heuvelopwaarts aan het einde van een hete luie dag, met alle uitrusting van de dag in je armen? Geef me maar elke keer de coole auto-optie. Parkeren is hier gratis of erg goedkoop, en als je eenmaal je weg weet, kun je bijna altijd op minder dan 100 meter van je doel parkeren.

Hoe dicht bij de kust wil je leven? 

Liever zoals Australië; langs de Middellandse Zee Costas, woont de overgrote meerderheid van de mensen op een paar kilometer van de kust. Op dezelfde manier hunkeren veel naar een groot zeezicht, terwijl anderen de magnetische aantrekkingskracht van de zee afwijzen voor iets dat meer 'echt Spanje' is. Omdat de locaties met uitzicht op zee zo populair zijn bij zo veel, zullen vastgoedprijzen in deze situatie altijd veel duurder zijn en zijn gelicentieerde bouwpercelen bijna onmogelijk te vinden op de meer wenselijke locaties. Vanwege de constante vraag in de loop van de jaren, zult u vaak merken dat dit soort eigendom  is gebouwd op relatief kleine kavels en dat afzondering in het gedrang kan komen. Trek je terug uit de kust op slechts een paar kilometer afstand en je zult snel voor meer geld een grotere keuze aan ruimere villa's vinden in grotere percelen die meer privacy genieten en nog steeds een goed uitzicht op zee hebben of een zeer mooi uitzicht op de campo (platteland ) en bergen. Op zelfs de meest gecommercialiseerde delen van de Costa Blanca, zijn op slechts 15-20 minuten. Rijd het binnenland in en breng je naar een 'echt Spanje' dorp, stad of landelijke locatie. Hier zullen land en eigendommen een beetje goedkoper zijn, en vaak met ofwel een ver uitzicht op zee vermengd met een prachtig berg- en / of dalpanorama. Je zou een woning in de buurt van een stad moeten kunnen vinden met de meeste voorzieningen die je normaal gesproken nodig zou kunnen hebben, maar je moet misschien voorbereid zijn om een belangrijke kustplaats als Denia, Javea, Calpe of Benidorm te bezoeken voor meer belangrijke medische aandacht, Spaanse taalschool, of om een of andere bureaucratische rompslomp bij te wonen. Elke koper moet zorgvuldig bepalen welk type locatie bij zijn / haar beoogde levensstijl past en hun budget en ambities dienovereenkomstig aanpassen. Houd er ook rekening mee dat het type locatie kan bepalen welk type accommodatie beschikbaar is. Eerstelijnsboulevard betekent een appartement, een of meerdere verdiepingen boven een restaurant of winkel (of een monsterbudget voor een huis in deze positie - alles kan worden gedaan - voor een prijs!) Een huis in een traditioneel dorp of dorp betekent (niet onredelijk) een herenhuis - traditioneel of nieuw gebouwd, dat kan een koele, schaduwrijke binnentuin of dakterras gebied, of inderdaad beide hebben. Voor degenen die werk willen zoeken of een bedrijf willen starten, moet je ofwel bekwaam zijn in het Spaans of op een comfortabele afstand van een gemeenschap met je eigen nationaliteit.  

Een onderscheid om rekening mee te houden is het verschil om twee weken op vakantie te zijn in Spanje en hier langdurig te wonen. Het kan onverstandig zijn om een vaste levensstijl aan te nemen van drinken, eten en feesten op het soort schaal waar je een week of twee van kunt genieten! Denk ook eens aan sporten, bezigheden of hobby's die je misschien wilt ontwikkelen of opnemen. Het gebied is groot om te fietsen, bergwandelen en wandelen, watersporten, paardrijden, golfen, tennissen en karten etc. Alle vormen van muziek en entertainment van rock tot barbershop, amateur-drama tot opera, het is er allemaal en u wilt misschien dichtbij zijn voor een deel van deze activiteiten.  

In de tijd dat we in Moraira hebben gewoond, hebben we gemerkt hoe de demografie van immigratie uit de Noord-Europese landen is veranderd. 

Niet langer zijn de voor de hand liggende geneugten van de mediterrane levensstijl het exclusieve voorrecht van gepensioneerden en van middelbare leeftijd. We zijn getuige geweest van een gestaag groeiende trend voor jonge koppels om ofwel jonge gezinnen hier te brengen of van plan om hun gezin hier te stichten, niet alleen voor het klimaat en de ontspannen levensstijl, maar vanwege de lage criminaliteit, beperkte politieke inmenging en traditionele familiewaarden die  voor altijd lijken verloren te zijn gegaan in het VK, en misschien ook in andere delen van Noord-Europa. Afgezien van de frisse en levendige werk- en zakelijke kansen binnen de kosmopolitische ex-pat gemeenschap, is scholing (samen met uitgebreide gezondheidszorg) van een zeer hoge standaard. Er zijn verschillende goede Engels / Spaans sprekende internationale scholen en hogescholen beginnend van voorschoolse leeftijd tot universiteit, allemaal in de gebieden Moraira, Calpe en Javea. Desalniettemin kiezen veel verlichte ouders ervoor hun kinderen van jongere leeftijd naar de plaatselijke Spaanse scholen te sturen, waar de kinderen (en de ouders) grote kansen hebben om beter te integreren, niet alleen in termen van de Spaanse taal en levensstijl, maar ook met mensen van andere landen zoals Duits, Frans, Nederlands, Zwitsers en Scandinavisch etc.

Terwijl de Spanjaarden niet echt genieten van een grote reputatie als dierenliefhebber, zijn huisdieren hier zeer goed verzorgd, er is geen tekort aan diergeneeskundige praktijken, zowel uitstekende Spaanse als verschillende andere nationaliteiten. Koop alsjeblieft geen kat of hond specifiek om hier met je mee te brengen - er zijn opvangcentra voor katten en honden in alle belangrijke steden hier, vol met overvolle lieve en waardige kandidaten! Qua winkelen, is nu vrijwel alles beschikbaar dat je zou willen kopen, vooral in de badplaatsen. Dit strekt zich uit tot buitenlandse en exotische ingrediënten uit het Verre Oosten enz. Op dit moment kan ik alleen twee dingen bedenken die we hier niet hebben kunnen vinden: Bramley-appels en Chinese eendenpannenkoekjes! Ongetwijfeld kon de laatstgenoemde worden verkregen uit een lokaal Chinees restaurant, indien men wanhopig is!


Whatsapp
ONLINE VIEWINGS