Blog & Nieuws Blog & Nieuws

Select Villas of Moraira Blog & Nieuws

Viering van Drie Koningen aan de Costa Blanca in Spanje

2 jan 2024

Als we denken aan iconische Spaanse vieringen, valt de Dag van de Drie Koningen, "Dia de los Reyes", op als een van de meest significante onderdelen van de kerstfestiviteiten in Spanje. Twinkelende lichten, de geur van geroosterde kastanjes en het vrolijke gelach van kinderen vullen de straten tijdens het feestelijke seizoen van de Drie Koningen.

Bij Select Villas zijn we van mening dat het begrijpen en onderdompelen in lokale tradities een magische touch toevoegt aan uw Spaanse ervaring. Laten we dus duiken in de betoverende wereld van de Drie Koningen en ontdekken hoe de regio Costa Blanca dit feestelijke feest viert.


Wie zijn de Drie Koningen?

De Drie Koningen, of 'De Drie Wijzen', gaan terug naar het bijbelse verhaal toen drie wijzen, geleid door een ster, uit het Oosten naar Bethlehem reisden om de pasgeboren Jezus te aanbidden. In de Spaanse traditie staan ze bekend als Melchior (Arabië), Caspar (het Oosten) en Balthasar (Afrika). Deze koningen symboliseren vrijgevigheid, geloof en hoop, en hun komst wordt met enthousiasme en vreugde gevierd. Spaanse steden en dorpen organiseren prachtige kleurrijke straatparades met traditionele kostuums, en zelfs levende dieren worden opgenomen. Let dus op een verrassing, soms een kameel of zelfs een olifant.

Een Feest vol Tradities aan de Costa Blanca

De Dag van de Drie Koningen, of 'Driekoningen', wordt gevierd op 6 januari, waarbij de bijbelse reis van de Drie Koningen naar Bethlehem wordt herdacht. In Spanje wordt deze dag met dezelfde verwachting verwacht als op Kerstdag, vooral door de kleintjes die vol spanning op hun cadeautjes wachten. De voorbereiding begint met kinderen die een brief schrijven aan de Drie Koningen met een lijst van cadeaus die ze graag zouden willen. Ze geven hun brief aan de gezanten die tussen Kerstmis en Nieuwjaar langskomen.


De Drie Koningen Parade

Op 5 januari komen de belangrijkste steden en dorpen van de Costa Blanca tot leven met kleur en muziek tijdens de indrukwekkende Drie Koningen parades. Melchior, Gaspar en Balthasar trekken door de straten op uitgebreide praalwagens en gooien handenvol snoep en kleine cadeautjes naar de opgewonden kinderen die op hen wachten.


Het Verbranden van de Bijlen

Een van de meest unieke tradities is het "verbranden van de bijlen". Deze ceremonie staat voor zuivering en vernieuwing van de geest, waarbij het loslaten van de negatieve energieën van het afgelopen jaar wordt gesymboliseerd en het verwelkomen van nieuwe kansen en hoop voor het komende jaar.

Families komen samen op pleinen en openbare ruimtes om deze houten bijlen te zien branden, vaak vergezeld van dans, muziek en traditionele gezangen. Het is een moment dat de gemeenschap verenigt en eer betoont aan oude tradities terwijl het optimistisch vooruitkijkt.De Nacht van de Drie Koningen

De nacht van 5 januari, bekend als de Nacht van de Drie Koningen, is magisch in veel huizen. Families komen samen om een speciaal diner te delen en te genieten van de opwinding van het aankomende bezoek van de Drie Koningen. De drie koningen of wijzen vervullen dezelfde rol als de Kerstman met Kerstmis, dus op de avond van de 5e moeten kinderen hun schoenen buiten hun deuren zetten voor de nachtelijke bezoekers om te vullen met geschenken. Sommigen doen ook activiteiten zoals het maken van een kroon van de Drie Koningen en het voorbereiden van snacks voor de Drie Koningen en hun kamelen.


“Roscón de Reyes”

Gastronomie speelt een fundamentele rol bij deze festiviteiten. De 'Roscón de Reyes', een zoet broodje in de vorm van een ring versierd met gekonfijt fruit, staat centraal voor de snack op 6 januari, vergezeld van een kop hete chocolademelk. In dit heerlijke dessert zit een verrassing verborgen: een figuurtje en een boon. Volgens de traditie wordt degene die het figuurtje vindt, voor een dag tot koning of koningin gekroond, terwijl degene die de boon vindt, het volgende jaar voor de Roscón moet betalen! Dat is misschien niet zo erg, want sommige bakkerijen staan bekend om het bakken van diamanten en cheques ter waarde van duizenden euro's in de taarten, evenals mini-koningen en bonen.


De Levende Kerststal

In verschillende steden aan de Costa Blanca wordt de levende kerststal nagespeeld, een theaterstuk dat het verhaal van de geboorte van Jezus vertelt. Dit evenement, met levende acteurs, biedt families en bezoekers de kans om zich onder te dompelen in het bijbelse verhaal, en herinnert aan de ware betekenis van Kerstmis en de Drie Koningen.Ervaar de Magie aan de Costa Blanca

Bij Select Villas moedigen we u aan om de authentieke essentie van de Drie Koningen festiviteiten te ontdekken die plaatsvinden in de regio Costa Blanca Noord. Het is een tijd voor families om samen te komen, speciale maaltijden te delen en de vreugdevolle gelegenheid te vieren.

Maak je klaar voor een unieke ervaring vol magie, traditie en vreugde, waar oude legendes verweven zijn met het moderne leven en onvergetelijke herinneringen voor iedereen creëren!

Hier zijn slechts enkele van de lokale processies. Voor meer informatie en details kunt u uw lokale toeristeninformatie bezoeken.

 

Moraira/Teulada Drie Koningen Fiesta 2024

Het Drie Koningen feest en de parade zijn het hoogtepunt van de kerstvieringen in Moraira.

5 januari

17:30 Aankomst van De Drie Koningen. Intrede van de Magiërs bij het strand van l'Ampolla, gevolgd door een traditionele parade door de straten naar het Plaza de la Iglesia. Nabootsing van de Openbaring.

18:30 De Drie Koningen komen aan in Teulada op de Avenida de las Palmas.

6 januari

11:00 Mis van de Drie Koningen Dag – Kerk “Ntrsa Sra. De Los Desamparados” Moraira

12:000 Mis van de Drie Koningen Dag- Santa Catalina Kerk Teulada


Calpe Drie Koningen Fiesta

16:30 Aankomst van De Drie Koningen, de parade vertrekt om 18:00 uur vanaf Plaza Colón en volgt de volgende route: Avenida Gabriel Miró, Plaza Constitución, Avenida de Ifach, Calle Justicia, Calle Benissa, Calle Mayor, Calle Vicente Gallart, Plaza de la Villa. Aan het einde zullen de Koningen geschenken uitdelen op het Plaza de la Villa.


Javea Drie Koningen Fiesta

5 januari

10:30 tot 13:30 - aan de Paseo Maritimo bij de haven van Javea kunnen families en jonge kinderen genieten van entertainment met kinderactiviteiten en verhalenvertellers.

17:00 Aankomst van De Drie Koningen met boot in de haven van Javea. Ze zullen de kinderen begroeten en vervolgens deelnemen aan een parade door de straten van Javea tot 19:00 uur. Daarna zullen ze richting het Historische Centrum en de Avenida de Jaime I gaan waar ze alle families ontmoeten.

Fotogalerij

Delen

Keer terug Keer terug

Neem contact met ons op

Categorieën

Eigendommen

Whatsapp
ONLINE VIEWINGS